múzeumok éjszakája – 2017

Nagy sikerrel zajlott le az idei Múzeumok Éjszakája a Kepesben

2017-ben is rendkívüli nyitvatartással vártuk az érdeklődőket és amellett, hogy kedvezményes áron tekinthették meg a látogatók az éppen aktuális kiállításokat, amellett színes programok várták a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Az intézetben látható fényművészeti kiállítást Csáji Attilától valamint Kepes György festményeit és fotógyűjteményét körülölelő kiállítást egész évben nagy érdeklődéssel látogatják. Jelenleg az Eszterházy Károly Egyetem Diplomakiállítására is rengetegen voltak kíváncsiak. A Múzeumok Éjszakáján külön tárlatvezetést biztosítottunk az érdeklődőknek.

A Múzeumok Éjszakájára előzetesen olyan képzőművészeti foglalkozással készültünk, amely szerepel az intézet készülő múzeumpedagógiai programjában: Kepes György a fényművészete mellett kiemelkedő volt a természetművészet (nature art) terén is. A foglalkozáson lehetőség adódott olyan művek elkészítésére, amelyhez természetes anyagok felhasználása szükséges: homok, föld, kavicsok, tobozok, falevelek – mindezt temperafesték és különböző ragasztásos technikákkal, így helyet kap az assamblage technikája, műfaja, annak megismerése híres művészek bemutatásával.

Az Egerben méltán híres, közel 40 éve a bábművészet és zenei pályán lévő művész, Lázár Attila Zenés állatvilág interaktív mesedélutánját tekinthették meg az érdeklődők. A bábművész visszarepítette közönségét a gyermekkorba, kicsit újra felfedeztük magunkban a gyermeki énünket, szabadjára engedtük fantáziánkat és élveztük az előadását első pillanattól az utolsóig.

Ezt követően már egy kicsit komolyan hangvételt ütöttünk meg, a Kepes Intézet Kepes Termébe ugyanis Nádasy Erika és Nagy Zoltán az ibusári vasútállomást jelenítették meg nekünk: nagyszerű élménnyel. Nádasy monodrámája lenyűgözte a közönséget, éppúgy, ahogy tette azt korábban a Gárdonyi Géza Színház valamint a Földszint 2 színpadán.

Köszönjük az érdeklődőknek a részvételt, a művészeknek a nagyszerű hangulatot!

Lóci Színpad – Lázár Attila bábelőadása a Kepes Intézetben

Parti Nagy Lajos: Ibusár Nádasy Erika előadásában a Kepes Intézetben

Parti Nagy Lajos: Ibusár Nádasy Erika előadásában a Kepes Intézetben

Parti Nagy Lajos: Ibusár Nádasy Erika előadásában a Kepes Intézetben

 

A Kepes Intézet rendkívüli nyitvatartással és színes programokkal várja az érdeklődőket az idei Múzeumok Éjszakája apropóján!
17 és 22 óra között a látogatók tárlatvezetéssel kedvezményes áron tekinthetik meg kiállításainkat, valamint kipróbálhatják Kepes György nyomán a természetes anyagokkal való műalkotás-készítést képzőművészeti foglalkozásaink alkalmával.

PROGRAM
17:30 Zenés állatvilág – interaktív zenés foglalkoztató és bábtechnikák bemutatója a Lóci Színpad előadásában
19:00 Parti Nagy Lajos: Ibusár – Nádasy Erika önálló színházi estje (közreműködik Nagy Zoltán; rendező: Szegvári Menyhért)

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/216885115495190

JEGYÁR
Felnőtt: 800 Ft
Diák- és nyugdÍjas: 400 Ft
www.kepeskozpont.hu
kepesintezet.eger@gmail.com
0630 4864590

 

A Múzeumok Éjszakájának programjaira jegyek kaphatók a Kepes Intézet aulájában a nyitvatartási időben vagy foglalhatók a megadott telefonszámon!

Mindemellett a Múzeumok Éjszakájának hétvégéje azért is különleges, mert Első születésnapját ünnepli az Artiszt Kultúrbár! Az esemény jóvoltából lesz fényfestés, lesznek streetfood- és különböző sörkülönlegességek, akusztikus koncert és utcabál is, a Széchenyi utca megtelik élettel.