múzeumpedagógiai programok

Az egri Kepes Intézet Kepes György hagyományát, technológiai és művészeti innovációját igyekszik megörökíteni az utókor, az új generáció számára. Az intézet fontos küldetésének tekinti a művészet oktatásban való fontosságának kiemelését és (elő)segítését, Kepes György művészetfilozófiájának népszerűsítését. A Kepes Intézetben található állandó és időszaki kiállítások alternatív pedagógiai módszereket is kínálhatnak a középiskolák és általános iskolák számára:

Folyamatos lehetőséget biztosítunk az iskolák tanulói és pedagógusai részére állandó kiállításaink megtekintésére csoportos kedvezményes áron, amellyel hozzájárulnak a diákok ismereteinek bővítéséhez, a kulturális értékek megismeréséhez és megértéséhez.

Folyamatos lehetőséget biztosítunk az iskolák pedagógusai részére abban, hogy rendhagyó órákat szervezzenek, amelynek központi témája a Kepes Intézetben található állandó és/vagy időszaki kiállítások valamelyike. Az alternatív, nem pusztán frontális oktatói-pedagógiai módszerek sokat segítenek a diákok tapasztalati, élmény alapú tanulásában, amelynek során a tanulás tényleges formában élménnyé válik. Szívesen várjuk az iskolák irodalom, képzőművészet és ének szakos pedagógusainak megkeresését!

Aktuális kiállításainkat az alábbi linken tekinthetik meg.

További információkért hívja a +3636420044 vagy a +36304864590 telefonszámok egyikét.

Múzeumpedagógiai foglalkozásaink képekben